Nytt vatten ger utdelning!

Efter en längre period med låga temperaturer hade det nu blivit milt och fisket verkade kunna bli hett. Jag och David valde att prova ett nytt vatten igen som vi tror kan ha potential att hålla större fisk, så vi var riktigt taggade. 
 
Vi hade med både död lake och strömming idag, och i betesfiskhinken hade det blivit ganska mycket vatten som luktade rejält. Detta tänkte jag att vi kunde prova mäska med så jag hällde ner allt i ett av hålen. Under dagen fick vi sedan 6 av 8 fäll i detta hål, nästan garanterat på grund av mäskandet. David hade flyt att ha sitt spö i detta hål så han fick bända mycket fisk idag.
 
Det andra fället för dagen resulterade i en fin fisk på 5 kg, en bra start tyckte vi.
 
 
En timme senare ungefär så fällde det för fjärde gången i samma hål, fället var försiktigt och gäddan stod i princip still efter den tagit strömmingen. Kunde det vara en större fisk? David drog på med ett rappt mothugg och sedan följde en spännande fight. Fisken gjorde flera riktigt långa rusningar och hade lite tyngre och långsammare knycktempo, vilket vittnade om en större fisk. När fisken kom upp i hålet första gången förstod vi att det var en finare pjäs, och efter lite lirkande kunde en riktigt grann fisk glida upp på mattan. Det visade sig vara ett nytt pers för David: 8,85 kg och 109 cm!
 
109 cm och 8850 gram
 
Davids nya PB!
 
Film på releasen nedan 
http://www.youtube.com/watch?v=GRSg223ogZA
 
Dagen var räddad och det var sjukt skönt att få en så bra start i detta vatten! 
 

Kommentera här: