Gäddpers av syrran!

Medan jag och Björn har stannat hemma i Umeå respektive Lycksele och kämpat i skolan har våra syrror och farsor spenderat 5 dagar i fjällen i Björns stuga, och på denna resa tog min syrra nytt pers på gädda! Grattis till henne! Förhoppningsvis blir det i alla fall fiske i helgen om inte universitetsplugget kräver för mycket tid!
 
Annas nya PB på 5,3 kg!
 

Det var för övrigt helt underbart fint under fjällvistelsen, här följer några magiska bilder tagna av tjejen ovan.
 
Morgonkaffe och choklad innan deras vandring
 
Utsikten från ett fjäll!
 
Underbara vyer
 
Höstens härliga färger
 
Sjön nedanför stugan ligger spegelblank
 
Solnedgång
 
 

Flötestrolling en solig höstdag

Idag for jag och David ut på ett flötestrollingpass i det fina vädret; strålande sol och milda sydliga vindar. Eftersom vi skulle köra flötestrolling så brydde vi inte oss om att skaffa mört utan vi använde död strömming istället, vilket fungerade väldigt bra. Vi hann bara lägga ut våra flöten och driva 10-20 meter innan det tjöt till i Davids rulle, sekunderna senare drog det tag i mitt spö också och vips så hade vi ett dubbelhugg efter 30 sekunders fiske! Båda gäddorna var små men det var en grymt rolig start på dagen!
 
Dubbelhugg!
 
En av de två vid dubbelhugget
 
När de två gäddorna simmat tillbaka rodde vi vidare kanske 40 meter innan det högg på Davids spö igen, denna gädda var grymt stark men inte den heller speciellt stor. 
 
 
Efter detta käkade vi litegrann och fick sedan 2 till innan vi var nöjda för dagen. Inga stora men det var längesen sist så det var skönt att komma ut och känna lite spöböj!
 
 
David med dagens sista, en fint tecknad höstgädda

Filmad fiskelycka!

De senaste veckorna har det inte blivit något fiske alls, så därför tänkte jag lägga upp en liten film från fisketuren då David tog pers på gädda!