Hundraklubbare, gyllene prickar och kilosborre

Den senaste tiden har det faktiskt blivit en del fiske utan att vi haft möjlighet att uppdatera på bloggen. Först började det med en gäddfisketur där jag, David och Björn var ute för två veckor sedan. Björnie började dagen med att landa en riktigt smal 100-centimetare, innan David strax därefter landade en abborre på 5 hg. Björnie fick sedan ett "klassiskt bottennapp" där det svängde till rejält i spöt tre, fyra gånger, för det var inget bottennapp. Vi såg en gigantiskt virvel i ytan innan fisken slet sig. Tråkigt att vi inte fick veta hur stor den var, men den var betydligt större än den tidigare fångade på 100 cm.
100 cm


Stort huvud


David med halvkilosborre

Efter detta gäddfiske åkte jag och Björn på träningsläger i Hemavan med skidgymnasiet. Vi tog såklart med flugspöna och prövade lite torrfluga efter öring. Vi såg många fina bitar som vakade stort och ofta, men som vanligt när det gäller öring så var de svårtrugade. Jag och Björn kämpade på med fluga, Ola som också var med provade vartenda drag i betesasken, men till slut var den perfekt utlagda flugan för frestande för öringarna som äntligen tog. Efter ett par timmars fiske hade jag landat tre fina men små fjällöringar.
Älskar att få öring på torrfluga!
Nu när skolan också dragit igång har jag och Björn fiskat lite gädda i Lycksele. Jag var även ute på en abbortur med Per igårkväll och lyckades lura en abborre på 43 cm och 1,0 kg på en flötesmetad mört!
Björn + Iphone ger grymma bilder!

Kass bildkvalla på de två första bilderna nedan pga mörkret... Det blev bättre skärpa med blixt men då blir det så mörkt i bakgrunden, ser ut som man fiskar mitt i natten.

Borre med mört


Kilosborre


43 cm

Flugfiske i Täfteån

Igår var jag och Björnie på en riktigt rolig och händelserik tur i Täfteån. Dagen började väldigt bra med några spektakulära hugg och tre snabbt landade gäddor. Vi rörde oss sedan längre uppåt i ån, till övre skolselet. Där landade jag en rätt fin gädda faktiskt.
Fin fluggädda
Vi fiskade lite till där och gick sedan upp 50 meter till en fors ovanför. Det var svårt att kasta där, trångt och mycket vind, så jag fick kämpa med mina backhandkast för att få flugan att landa alldeles intill en sten inne vid kanten på andra sidan. Jag lyckades med det och då small det på en riktigt stark gädda, dock en liten en. Fighten pågick ändå i 5-10 minuter, då denna strömgädda gav mitt Loop-spö i klass 5-6 en riktig kamp.
Blev roliga fighter på min lätta utrustning!
En stark liten fighter
Totalt sett landade vi 6 gäddor under dagen, alla på fluga. Riktigt roligt var det, och det blir nog återbesök i helgen för att testa fler ställen!

Bacon, Bratwurst och fiske

I lördags hälsade Sandströms + Ellie och David på i stugan. Jag, David och Björn for ut på en skön fisketur på söndagen i det fina vädret. Vi hade en väldigt härlig dag med jerk- och spinnfiske där vi fångade ett tiotal gäddor samt en del abborrar. Så här såg dagen ut ungefär:
Efter lite fiske grillade vi bacon


Det var gott
Vi grillade Bratwurst som vi åt i polarkakor
Björnie likes!
Under korvgrillningen drog jag upp en minigädda med en snara gjord av ett grässtrå
Sen fick vi ju en del gädda under dagen också. Här är jag med en av dem.