Abborrfiske på midsommar

Datum: Fredag 25 juni
Temperatur: 22 grader
Väder: Sol/Mulet
Plats: Lillsjö

Fiskare: Johan och David
Typ av fiske: Spinnfiske
Tappad fisk: 10
Fångad fisk: 15
Största fisk: 5 hg


Vi var med familjen i Lillsjö hos några bekanta, så jag och David tog en tur med båten i sjön och satsade på att få en kilosabborre. För fyra år sedan fick vi en på 1,1 kg, så nog finns dem alltid.


Abborren på 1,1 kg från 2006

I början fick vi ett par gäddor då vi fiskade längs vassen som växer runt hela sjön. David fick då dagens första abborre som var rätt liten på ca 2 hg.


David med dagens första

Vi rodde vidare tvärs över sjön till en vass med ett stort näckrosbälte där det går en djupkant utanför. Här ankrade vi och fiskade ganska länge. Vi fick till en början några små abborrar och några väldigt små gäddor. Jag kastade ut jiggen i utkanten av näckrosbältet och lät den sjunka ganska djupt. Jag vevade några varv och gjorde sen ett spinnstopp. När jag då började veva igen small det till. Nu var det en lite finare fisk som vägdes till 5 hg och var dagens största abborre.


Jag med dagens minsta


Dagens största abbis på 5 hg


David med dagens minsta gädda

Vi fortsatte sedan fiska på samma ställe då det sjöng till i spöt rejält. Jag hade krokat en riktigt stor abborre men som släppte efter en kort fight. Jag kände att den var riktigt stor och blev besviken när den slet sig. Vi fiskade vidare lite och sen rodde vi till abborrgrundet och fiskade ett tag men utan resultat. Det var här abborren på 1,1 togs förut. Under den stunden vi fortsatte fiska fick vi några små gäddor och ett par små abborrar innan vi gav upp. Men det var en rolig dag trots att vi inte fick någon stor!


Det är fint i Lillsjö

Explore trip utanför Norrmjöle

Datum: Torsdag 24 juni
Temperatur: 17 grader
Väder: Sol
Plats: Norrmjöle

Fiskare: Johan och Björnie
Typ av fiske: Spinnfiske/Jerkfiske
Tappad fisk: -
Fångad fisk: 7
Största fisk: 4 hg

Jag blev sugen på att fiska havsöring när det gick så bra för Björnie, så jag tog bilen ut till Norrmjöle direkt efter jobbet. Efter ett rullskidpass käkade vi snabbt och for sedan ut och fiskade havsöring, dock utan resultat. Vi tänkte nu utförska sjöarna runtomkring och for då till Kläppsjön för att försöka få lite abborre men vi fick bara en
extremt liten.


Min miniborre som tog på en jigg

Vi rullade vidare mot Bussjön men där var det tystare än i graven. Då åkte vi till en liten sjö på 100 x 100 meter med klart blått vatten och pratade lite om potentialen hos sjön:
"Det finns ju aldrig fisk i den här sjön, det här är ju typ en konstgjord sjö.", sa jag.
"Den är ju i alla fall bra till att testa drag!", svarade Björnie.


Den mystiska sjön


Mycket konstig sjö

Vi tog hur som helst fram grejerna och kastade lite utan några som helst förhoppningar på att få något och pratade om hur häftigt det skulle va om det var stora välgödda öringar i sjön. Björnie fick då plötsligt ett hugg.
"JAG HADE HUGG!"
"Ne det kan du aldrig haft, det finns inte en chans att det är fisk här."
"Jag lovar, om det inte var hugg får du fan en hundring, näe tusen spänn, näe en miljon."
"Okej men jag tror det inte förrns jag ser fisken."
Minuten senare såg jag ett vak på andra sidan sjön och såg ryggen på en fisk. Jag skrek till Björnie och vi sprang dit. På andra kastet lät jag jiggen sjunka ner på djupet som var just vid land då jag såg det blixtra till och draget försvann.
"JAG HAR EN!"
Jag tog in linan snabbt och fick upp fisken på land. Det var en abborre på ca 4 hg, rätt fin faktiskt. Att vi skulle få fisk här var extremt oväntat och jag var rätt chockad att jag fick en, så ag krokade loss fisken och släppte tillbaka den. Abborren stack ut i sjön som en raket och var väldigt pigg. Vi fortsatte att fiska lite mer och fick faktiskt 5 abborrar till i sjön innan vi for hem.


Abborren på 4 hg.

I bilen på väg hem diskuterades det väldigt kring sjön och vi kom fram till att den skulle heta "Jurassic Lake".

Havsöring i Norrmjöle

Datum: Måndag 21 juni
Temperatur: -
Väder: Växlande molnighet
Plats: Norrmjöle

Fiskare: Björnie
Typ av fiske: Spinnfiske
Tappad fisk: -
Fångad fisk: 1
Största fisk: 1,4 kg


Björnie och jag var både på Blixt och Fiskecentrum idag för att köpa jiggar till abborrfiske framöver. Björnie passade då på att köpa en kustvobbler för havsöring på Fiskecentrum efter att de tipsat om den. Samma kväll tog Björnie cykeln ut till havet från stugan i Norrmjöle och provade draget, och efter mindre en 5 minuter small det till! Öringen hade tagit draget just vid land så det gick fort att landa den. Det var en riktigt fin fisk på 48 centimeter och 1,4 kg! Den var dock inte karaktäristiskt blank som de flesta havsöringar utan såg ut som en riktig fjällöring.


Björnies fina öring!