Två gäddor över 10 kg på en fyradagars gäddsatsning!

De sista dagarna innan nyår hade jag och Isak planerat in en fyradagars gäddsatsning i fyra olika ofiskade vatten i hopp om att kunna nypa en tia innan det nya året. Efter noggranna kartstudier och teorier så bestämde vi oss tillslut för några vatten som verkade intressanta och som vi tyckte borde kunna hålla stor fisk. Den första dagen började oförskämt bra med en fin medelvikt på gäddorna. Jag tror att vi landade drygt 15 gäddor där närmare hälften var över 5 kg, och Isak hade äran att få bända upp dagens största fisk. I mothugget och sekunderna efteråt såg vi tecken på större fisk men vågade inte riktigt hoppas på det, men visst var det en bättre fisk som tagit hans mört fiskad längs botten på ganska djupt vatten. Fisken vägde 10,46 kg och mätte 111 cm och var välkonditionerad med stabbig nacke och grymt fin med vacker teckning och härligt röda fenor. Det var kul att få en sådan fisk efter de många slipsarna vi fått tidigare.

En standardgädda för denna dag.
 
Isaks fisk på 10460 gram och 111 cm.
 
Bra buk.

Efter en riktigt drömstart så följde dag 2 och dag 3 på satsningen. Dessa två dagar gav inget större än dryga 5 kilo men stundtals så sprutade det nästan upp gäddor ur hålen. En av dagarna drog vi säkert 35-40 gäddor och vi sprang konstant mellan hålen från halv 9 till klockan 1. Under en av dagarna hade vi kontakt med ett par bättre fiskar också men lyckades dessvärre inte med att landa dem. Vi hann inte ens se dem. På en jag tappade hade jag hade tacklat på en död braxen på 5-6 hekto längs en djupkant där en större fisk klev på, men som släppte efter 15-20 sekunders fight. Jag grämde mig över den tappade fisken resten av dagen men jag skulle få revansch redan dagen efter.

En av de "större" fiskarna dag 3 då vi aldrig fick en lugn stund.

Den sista dagen var en underbar dag med solsken och nästan ingen vind. Det hade bildats kristaller på isen som solens strålar bröts igenom och skapade ett magiskt skimmer som var riktigt häftigt att se. Förutom detta så hade vi ett ganska trögt fiske med relativt få fäll, men de riktigt stora var på hugget. Jag började dagen med en fisk på drygt 4 kilo innan det ett litet tag senare fällde igen i samma hål, och jag kände direkt i mothugget och den efterföljande rusningen att detta var något stort! Fighten var brutal och gäddan gjorde lite som den ville ibland men kunde till slut landas utan problem. Fisken vägde 10,94 kg och var 116 cm, ingen superkondis direkt men ändå en fin fisk med en brutal nacke.

10940 gram och 116 cm.
 
Glädje.

Efter denna fisk fick Isak även en fin fisk kring 7 kg som förgyllde dagen ytterligare.

Dryga 101 cm. 
 
Här nedan är en film från gäddsatsningen som bjuder på adrenalinrus och fiskeglädje när den är som bäst! 

De två gäddorna över 10 kg gjorde den här fyradagarssatsningen riktigt lyckad och var
efterlängtade! Nu blir det att testa ännu fler vatten efter nyår medan isarna fortfarande är snöfria och relativt tunna!