Gäddmete

Jag och Ludde var på ett gäddmetepass häromdan som blev riktigt lyckat! Fisket var sjukt bra och vi fick stora mängder fisk med rätt bra medelvikt men en riktigt stor gädda blev det dessvärre inte. Det var i alla fall riktigt trevligt att få bända många och starka strömgäddor som klippte mörtar död som levande så det bara dundrade om det! 
 
Fisket började med att vi fick 3 gäddor på 4 utlägg, och på den vägen var det. Det dröjde aldrig länge innan man till sin stora glädje fick se flötet dyka vilket var helt underbart. Vi bara åtta levande mörtar som snabbt gick åt men som tur var så hade vi med 12-13 stycken döda också som vi fick lika bra på. Som ni kan se på bilden nedan så var det inga lugna tag hos gäddorna!
Så kan det gå när gäddorna vägrar släppa taget om mörten vid mothugget!
 
Jag med en lite finare fisk från dagen, väldigt lång men tom så vikten var bara 5,34 kg.
 
 
 
Denna gädda var smällfet och hade väldigt mycket betesfisk i magen.
 
En annan kring 4
 
 
Ludde med en närmare 4 också

Jerkbaitpremiär

Idag tog jag och Mange en tur med båten i det strålande vädret. Det blev en dag med en del fångad fisk och väldigt många efterföljare som var svårtrugade, men det var trevligt med en jerkbaitpremiär! (dock aningen sen).
 
En av dagens gäddor
 
Jag med en till liten gädda
 
Release

Idfiske!

Förra veckan lade vi ett par dagar på idfiske i hopp om att kunna få någon finare romstinn hona, så jag tänkte ge en kort rapport med en del bilder! 
 
Totalt sett så blev det väldigt mycket fisk, dock ingen riktigt stor som målet var. De två största idarna tog Ludde och jag (Johan) på 2,37 respektive 2,30. Luddes fisk var fet och rund, en rätt fin honfisk, och den jag tog på 2,30 var en lång hanfisk full av lekvårtor. I övrigt så fick vi säkert 10 stycken över 2,2 kg och massor kring 2, så här kommer en del bilder!
 
Jag med en romfylld honfisk på 2,21 kg från första dagen
 
Ludde med sin största på 2,37 kg.
 
Jag med ännu en på drygt 2,2 kg.
 
En till på dryga 2
 
Ett av många dubbelhugg
 
Björn med en feting på mellan 2,1-2,2.
 
En till över 2
 
Ludde med en id med lite nacke, en bit över 2,2 kg.
 
 
Björn landar fisk
 
Jag med min största på 2,3 kg
 
David med en skaplig fisk
 
Jag med en fet fisk kring 2,1 kg