Återfångst i Täfteån

En av gäddorna David fick i Täfteån i lördags tyckte jag var väldigt lik en jag fick i höstas, och den fångades dessutom i samma fors som förra året. Efter studering av bilderna så kan jag säga att teckningen stämde! Catch & Release fungerar bra om man gör det rätt!
Bild från i lördags
Bild från den 25 september i höstas

Gäddfiske fredag/lördag

I helgen blev det lite blandat fiske med David och Björn som resulterade i ett tiotal gäddor. I fredags körde jag och David flötesmete, på lördag eftermiddag körde vi ett par timmars fiske i Täfteån, och sedan tog alla vi tre en snabbtur till Sävarån. I den sistnämnda turen hade både David och Björn vittring på en riktigt stor gädda. Läs om det i Björns inlägg nedan.
I helgen blev det bara små fångster, vilket man får räkna med om man fiskar i Täfteån, men vi hade i alla fall hoppats på någon större under flötesmetet i fredags. Här följer i alla fal lite bilder från fredag och lördag.
En fötesmetad lit'n en
David vid Täfteån
En fin gädda från ån
David med en gädda från Björnforsen
Fint sel i Täfteån

Missad 100 klubbare

Datum: Söndag 22 maj
Temperatur: 14 grader
Väder: Sol
Plats: Sävar/Strana
Fiskare: Johan, Björn och David
Typ av fiske: Jerk, flötesmete, spinnfiske
Tappad fisk: stor
Fångad fisk: 
Största fisk:
Björn (skriver)  mötte upp Johan och David vid en korsning i närheten av täfte-ån. Innan jag hann fram sa hade David redan lyckats kroka en gädda i ån. Dagens första, bonusfisk (5mins fiske sammanlagt). Sen for vi till Sävarån som tänkt. Ganska fort så fick David en efterföljare. En riktigt stor och fin fisk. Garanterat en 100cmplussare. Jag gissade på 107cm ;) Spänningen och tagget steg. Men fisken försvann ner i djupet efter en ca 30 sekunders vistelse inom någon meter av våra fötter. Vi fortsatte fiska och landade några fiskar. Kanske en timme efter Davids pulshöjare så hände samma sak till mig. Den följde min STORA vitt-röda "skedjigg" ända in till land, fick chansen att kolla på gäddan rejält men men, den vägrade hugga. Vi fortsatte en stund till men bestämde oss för taktik byte och for mot strana där de var skitfiske. Dock så for vi via Preem i Sävar och åt varsin fransk hotdog som var riktigt gött!
Ett mindre lyckat pass kan man säga och nu måste jag erkänna att efterleksfisket är avslutat vid strana. Nu finns det bara slipsar där.