Bottenmete efter Lota lota!

Igårkväll for jag och Ludde ut i förhoppningen om att kunna få nån lake. Tidigare under dagen köpte vi sänken och krokar på Fiskecentrum Umeå och snackade lite fiske ett tag innan vi drog oss hemåt.
 
Efter middagen kom Ludde förbi och plockade upp mig, och efter en kort körning var vi framme. Det var härligt ute, kallt och helt stjärnklart, och vi såg säkert 10-15 stjärnfall under kvällen. Vattenståndet var däremot inte optimalt då det var extremt högt och därför väldigt strömt, så 60 grams sänke som vi planerat att använda till bottenmetet fungerade inte alls. Hela tacklet drogs iväg med strömmen och satte sig aldrig, men även då vi ökade till 180 gram så var det inte helt enkelt. Strömmen slet väldigt mycket i linan så toppen rörde sig hejvilt upp och ner så det var i princip omöjligt att se huggen, men trots detta så lyckades jag ändå landa en liten lake. Detta var min livs första lake under riktat fiske, så det var kul! Ludde hade också fisk på men som slet sig just vid land. 
 
Ser typ besatt ut på bilden!
 
Lakfiske verkar trevligt så det kommer nog bli fler lakpass framöver, men jag tror att vi kommer vänta med det till isen lägger sig. Det kommer då bli både ismete och pimpel vilket jag ser fram emot!
 
 

Ismetesuppladdning!

Snart är det dags för ismete igen, så jag kunde inte låta bli att kika på lite filmer från tidigare säsonger. Det resulterade i alla fall i att jag satte ihop en liten film från förra året. Kolla och känn suget!