Diverse gäddfiske

På senaste tiden har det varit gäddfiske i olika former. Som jag skrev tidigare om annalkande fiske på nationaldagen, flugfiske och ett mindre lyckat metespass. Nationaldagens fiskeväder var helt imot våra förhoppningar. Lufttrycket var alldeles för "stabilt", jämt och tråkigt lufttäcke och för lite krus på vattnet, men framförallt nordliga vindar under några dagar. Och då om man är en sådan person som spekulerar om månens inverkan som de flesta av våra förfädrar gör så var den inte heller på vår sida. Trots vädermotgångarna så fick vi ett tiotal gäddor med ett par stycken på 5-6 kg. Ett ställe som garanterat kommer bjuda på några feta maddamer framöver. Under dagen hade vi flera "följare" som inte vände förän den var vid båten. Ena följarn antog vi vikten på 7-8 kg.
Johan for på en tur med David på flugfiske med ett gäng fina och roliga Exosar. De hade ett lyckat fiske med många landade och några mäcktiga hugg och drillningar på flugspön.
En laddad "Bysse"
Ola med en grand och fin. Fångad på Kopito Jigg, Extremt Röd.
Ytterligare en patriotisk nationaldagsgädda
Käft1
Käft2

Kirrat å klart!

Nu är det inbokat, på nationaldagen blir det fiske efter gädda av "Världsklass" enligt båtuthyraren. Flera "fiskelandslag" har varit där och massvis med gädda på 10+ med några 15 plussare har fått synna mattan i detta eldorado! Dessutom är fisketrycket väldigt lågt i förhållande till våra vatten kring Umeå.
Uppdate kommer snarast!