Jerkbaitpremiär!

Under sportlovet var det dags för Junior-SM i längdskidor, nere i Borås av alla ställen, där det dessutom inte fanns någon snö alls förutom den tunna konstnösnösträngen till skidspår. Med tankar på möjlighteter till fiske i öppet vatten i bakhuvudet slängde jag och Björn med våra jerkspön i takboxarna.
Väl framme i Alingsås där vi skulle bo möttes vi av isbelagda sjöar, men vi hade studerat kartorna innan så vi visste att det fanns en å som rann ut i sjön Mjörn som borde vara isfri. Vi hade rätt, och på vilodagen gick vi ner på stan i Alingsås med jerkspöna i händerna påväg till Jakt och Fiskekompaniet. Där snackade vi med en kille om våra tankar kring att fiska jerkbait i ån och lite annat. Efter detta gick vi i alla fall ner till ån, mitt i stan, och dängde ut våra jerkbaits inför de förbipasserandes förundrade blickar.
Björn dänger ut sin Big Bandit
Det dröjde inte längre än till femte kastet innan vi hade första kontakten med fisk. Björn kände en stöt och vid de sista metrarna innan land såg vi en gädda som vände. Ett par minuter senare skrek Björn "fisk!" och årets första jerkbaitfångade gädda landades. Det må vara en liten gädda, men det är inte ofta man har en så här tidig premiär i öppet vatten.
Liten men ändå årets första i öppet vatten!
Stället vi fiskade på var väldigt centralt och var ett av de "mindre heta" ställena i ån, så vi hade stora förhoppningar på ett fint bakvatten längre ner och även mynningen ut i sjön som skulle hålla mycket stor brax så här års, bra käk för hungriga gäddor. Dessvärre gick fisket inget vidare och vi fick inget mer under dagen, men trots detta så hade vi ändå en rolig dag som man alltid har vid premiär i öppet vatten!

Kommentera här: