Två dagar av flötestrolling

För ungefär en månad sen fick jag och Ludde en lucka i plugg respektive jobb och hade tid att fiska seriöst en helg, och när vädret dessutom var optimalt var det aldrig något snack om att inte dra på en satsning! Frysen var laddad med 70-80 mörtar och idar i olika storlekar så det var bara att packa bilen och sticka. 
 
Den första dagen började lovande med 3-4 fiskar inom väldigt kort tid. Vi såg även en del betesfisk uppe i ytan ute på djupare vatten vilket kändes hett. Dessvärre fick vi bara gäddor under 5 kg, och något speciellt mängdfiske var det inte heller, men vi nötte på under dagen och en dryg timme innan mörkret anlände så klev det äntligen på en bättre fisk. Gäddan som Ludde krokat var ursinningt stark och gjorde stundtals lite som den ville, men efter en dramatisk fight kunde den så småningom omslutas av håvnätet och Luddes första tia i öppet vatten var ett faktum! 10950 gram och 114 cm.
 
Ludde med sin riktigt fina fisk på 10950 gram och 114 cm!
 
Dag 2 bjöd på ett helt otroligt mängdfiske samtidigt som medelvikten var väldigt bra. Det kom upp åtminstone 10 gäddor mellan 6-7 kg, ett par fiskar mellan 7.5 - 8 kg och och en toppfisk på 8,2 kg. Det var alltså en riktigt lyckad dag trots att vi saknade riktiga toppfiskar, men 10an dagen innan hade ändå räddat helgen som tur var!
 
8200 gram.
 
Prick 8 kg.
 
Ludde med en fisk kring 7,5 kg.
 
En fint tecknad fisk kring 7 kg.
 

Kommentera här: