Efterleksfiske

De två senaste veckorna har vi varit på två pass efter gädda i hopp om att ta en finare efterleksfisk. Det var fortfarande lite tidigt så endast några enstaka gäddor hade ätit upp sig litegrann efter leken, men några hyfsade gäddor blev det i alla fall!
 
Det första passet var det jag och Ludde som stack ut och hoppades på en bra dag på vattnet. Dagen började rätt bra och den andra gäddan som landades var 103 cm och vägde dryga 7 kg.
 
Bra fisk att börja dagen med. 7,3 och 103 cm.
 
Vi bytte sedan ställe och Ludde knep direkt en finare fisk på 111 cm som dessvärre bara vägde 8,83 kg. Den hade inte hunnit äta någonting än men det var kull att få en lite bättre fisk i alla fall! Vi fortsatte att nöta på och Ludde fick snabbt en till över metern som var 102 cm.
 
Luddes fisk på 8,83.
 
102 centimeter
 
Efter ett antal gäddor mellan 5-6 kg så lyckades jag nita dit en finare fisk på 8,9 kg och dagen blev just ännu bättre! Denna fisk hade hunnit äta upp sig rätt mycket och var bara 103 cm, och med denna fisk kändes det som att 10an kunde kliva på när som helst! Det blev dock ingen mer finare fisk denna dag, men vi kunde ändå summera dagen med två fiskar just under 9 kg,
 
Dagens största fisk på 8,9.
 
Helgen efter var Björn hemma och var sugen på lite gäddfiske så nu stack vi ut alla tre. Denna dag började med ganska många mindre gäddor och en 7-kilos till Ludde, men från ingenstans kom ett gigantiskt gap och slukade mitt bete just vid båten! Det blev en spännande drillning då jag sett hela fisken när den klev på så jag visste att det var en 8a i alla fall. Fisken var riktigt lång men smal och faktiskt riktigt nära 10 kg. Den mätte 117 cm och vägde 9,9 kg, skoj trots att den var så nära strecket! 
 
Nära men inte riktigt där! 9,9 kg och 117 cm.
 
Efter lite mer nötande bytte vi sedan ställe, och lite senare på dagen smackade det på en fin fisk på Björns spö. Det var också en lite smalare fisk men i alla fall grövre än den jag tog tidigare. 110 cm och 9,2 kg blev ett nytt spinnpers för Björn och förgyllde dagen ytterligare. 
 
Björn med en fisk på 9,2 kg och 110 cm som fick avsluta dagen.
 
Dessa två 9+are blev också dagens toppfiskar under en underbar och solig fiskedag.