Utforskning av nytt vatten

Igår var jag och David på en tur i ett outforskat vatten, ett av de många nya vatten vi tänkt försöka prova i vinter trots all snö som vräkt ner. Vi hade egentligen inga förhoppningar på dagens fiske men vi tror det kan simma en eller annan stor fisk i detta vatten. Hur som helst så satte vi ut 5 spön var på olika avstånd från land, och som alltid vid ismete så fiskar vi med deadbait, idag med lake på 4 av 10 spön och strömming på resten. 
 
Någon timme efter att alla spön var utsatta fällde det på ett av spöna närmast land. Det var strömming som gäddan tagit så jag satte ett tidigt mothugg och upp kom en mörk men fin gädda på runt 4 kg.
 
 
Någon timme senare fällde det igen på ett spö närmast land, ca 20 meter från spöt där det fällde först. Även denna gädda som David landade hade tagit en strömming, och våra lakar förblev orörda under dagen då inget mer hände efter detta. 
 
David med sin första isgädda för säsongen
 
Solen tittade fram lite på eftermiddagen
 
Det kommer bli någon till tur framöver och då ska vi troligtvis prova en annan del av sjön för att försöka hitta gäddan, och förhoppningsvis kommer det då upp något större.