Gäddsäl och strålande fiske

Förra veckan var jag ute med Ludde och min klasskompis Tommy för ett ismetespass efter gädda. För den inbitne flugfiskaren Tommy så var det dags för livspremiär då det gäller ismete efter gädda och vi hoppades därför att fisket skulle vara riktigt bra. Det skulle så småningom visa sig att vi skulle få springa runt mycket på isen den här dagen vilket var grymt roligt!
 
Det dröjde inte alls länge innan första fisken var landad och inom en halvtimme hade vi landat en handfull gäddor med två just under 6 kg. Den enda som vägdes av dessa var Tommys fisk på 5,96 kg med en rund och fin buk. Den fina fisken var ett nytt PB för Tommy och dagen kunde knappast börjat bättre! 
 
Tommy med en fin och välkonditionerad fisk på strax under 6 kg.
 
Efter detta fällde det med jämna mellanrum mest hela tiden ända fram till lunch med ett mellan 5-6 kg, alla riktigt vackra och välmatade. Jag fick även en riktigt stabbig fisk på 90 cm som vägde 6,4 kg och hade alltså en grym kondition. 
 
En fet fisk på 6,4 kg som bara var 90 cm lång.
 
Fisk simmar tillbaka.
 
Ludde med en 6+.
 
Mot slutet av dagen när vi hade fått 32 fäll så fällde det igen i Luddes hål längst bort. Ludde krokade sin fisk som inte alls såg speciellt stor ut till en början utan följde bara lugnt med. När gäddan närmade sig hålet gick den dock igång på riktigt och gjorde brutala rusningar gång på gång. Medan detta pågick så fick Tommy fäll i hålet bredvid och gick dit för att sätta ett mothugg. Jag satt kvar och väntade på att få landa Luddes fisk som verkade outtröttlig. Jag tittade bort mot Tommy som hann landa, kroka av och släppa tillbaka en mindre gädda i lugn och ro för att sedan komma till oss och börja filma, och Luddes fisk var fortfarande inte trött. Tillslut efter många försök att styra upp huvudet i hålet fick jag äntligen ett stabilt gälgrepp och kunde hala upp en gädda fet som en säl upp på mattan. Gäddan var i toppkondition med sina 9240 gram fördelat på 102 cm och förgyllde verkligen denna underbara fiskedag. 
 
Ludde med dagens största, en riktigt välkonditionerad fisk!
 
En av de fetaste gäddor vi nånsin sett, en riktigt säl! 
 
Ludde satte sedan ihop en film från dagen som kan ses här: