Abborrfiske på midsommar

Datum: Fredag 25 juni
Temperatur: 22 grader
Väder: Sol/Mulet
Plats: Lillsjö

Fiskare: Johan och David
Typ av fiske: Spinnfiske
Tappad fisk: 10
Fångad fisk: 15
Största fisk: 5 hg


Vi var med familjen i Lillsjö hos några bekanta, så jag och David tog en tur med båten i sjön och satsade på att få en kilosabborre. För fyra år sedan fick vi en på 1,1 kg, så nog finns dem alltid.


Abborren på 1,1 kg från 2006

I början fick vi ett par gäddor då vi fiskade längs vassen som växer runt hela sjön. David fick då dagens första abborre som var rätt liten på ca 2 hg.


David med dagens första

Vi rodde vidare tvärs över sjön till en vass med ett stort näckrosbälte där det går en djupkant utanför. Här ankrade vi och fiskade ganska länge. Vi fick till en början några små abborrar och några väldigt små gäddor. Jag kastade ut jiggen i utkanten av näckrosbältet och lät den sjunka ganska djupt. Jag vevade några varv och gjorde sen ett spinnstopp. När jag då började veva igen small det till. Nu var det en lite finare fisk som vägdes till 5 hg och var dagens största abborre.


Jag med dagens minsta


Dagens största abbis på 5 hg


David med dagens minsta gädda

Vi fortsatte sedan fiska på samma ställe då det sjöng till i spöt rejält. Jag hade krokat en riktigt stor abborre men som släppte efter en kort fight. Jag kände att den var riktigt stor och blev besviken när den slet sig. Vi fiskade vidare lite och sen rodde vi till abborrgrundet och fiskade ett tag men utan resultat. Det var här abborren på 1,1 togs förut. Under den stunden vi fortsatte fiska fick vi några små gäddor och ett par små abborrar innan vi gav upp. Men det var en rolig dag trots att vi inte fick någon stor!


Det är fint i Lillsjö