Gäddmete!

Under en ett par dagar förra veckan åkte jag och Ludde in till inlandet för att meta gädda. Betesfisken fiskade vi upp på morgonen under den första dagen innan vi åkte upp. 
 
Klockan var ca 17.00 när vi packat grejerna i båten vid den tilltänkta fiskeplatsen. När vi sedan rott till stället vi tänkt börja på lade vi ut varsitt flöte kring djupvassen. Efter en kvart yttrade jag mig om min besvikelse över att det fortfarande inte hänt något men just då började mitt flöte att sjunka. Äntligen hände det något! Jag väntade i drygt 20 sekunder innan jag satte ett hårt mothugg och möttes av ett par starka knyckningar, men sen gled gäddan bara med mot båten. Ludde såg gäddan glida förbi under oss och sa direkt att den var riktigt fin! Under fighten som sedan pågick växte gäddan från 5+ till 7+ eller kanske mer, och vid landningen som gick som planerat så insåg vi att den var riktigt fin! Efter snabb avkrokning på mattan kunde vi väga och mäta gäddan till 8,33 kg och 104 cm! Kanonstart!
 
8,33 och 104 cm!
 
 
Grov buk
 
 
Releasebild
 
Inte alls långt senare dök Luddes flöte men det var precis under ett telefonsamtal så mothugget blev inte riktigt det bästa så fisken gick loss. Efter detta fiskade vi på till strax efter åtta men det hände inget mer. 
 
Nästa dag fiskade vi mört mer lokalt men det blev mindre mörtar denna gång. Precis som dagen innan var det trögt fiske och det tog lång tid innan det hände något. Jag och Ludde hade lagt ut våra flöten nära en kraftig djupkant med mycket vegetation, och då tog det inte mer än ett par minuter innan Luddes flöte pep ner som en pil under vattenytan! Gäddan gjorde också en fet virvel i ytan och det var häftigt att se, och efter en kort väntan satte Ludde ett hårt och bestämt mothugg - nu satt fisken. Efter en hård fight mot en stark gädda kunde den landas och vägas till 5,21 kg, en väldigt fint tecknad gädda var det! 
 
Ludde med en snygg gädda på 5,21!
 
 
Hejdå!
 
Vi fortsatte att fiska på men det ville sig inte helt enkelt och det var helt dött under de två timmarna vi fiskade innan vi åkte hem. Det blev bara två gäddor på denna trip men att de var på 8,33 och 5,21 var ju i alla fall helt okej!