Första fisketuren 2012

Det var nog inte många fler än jag och Björn som gick upp kl. 7 på nyårsdagen för att fiska, men kul var det! Kl. 08.07 satte vi oss i bilen och rullade mot isen, taggade som alltid.
Spön som väntar på att sättas ut.
Björn färgade sina med karamellfärg - 4 av 7 gäddor tog karamellfärgat.
Första fället kom strax innan 10, en inte alltför stor gädda som tagit strömmingen.
Dagens första och minsta.
När den gått tillbaka var jag precis påväg att fixa nytt agn på mitt spö då det fällde på spöt bredvid. Björn rusade dit samtidigt som jag släppte strömmingen och sprang för att hämta landningsgrejerna. Den här var lite större men väldigt smal. Hur som helst en bra start på dagen med två gäddor inom 5 minuter! Redan 20 minuter senare var det dags igen, denna gång satt både jag och Björn och kollade på vippan när den ryckigt drogs ner mot hålet innan linan löste ut. Vi hade ställt upp filmkameran så Björn satte igång den innan jag satte mothugget, kan vara bra att få lite filmmaterial. Efter en ganska kort drillning fick en gädda på dryga 4 kg syna landningsmattan.
Dagens tredje, 4,19 kg.
Dagen fortsatte med bra fiske. Vi fick ganska snabbt två gäddor till, en på 4,55 och en annan på 4,62. Den senare var bara 77,5 cm lång och såg riktigt bitig ut! Vi hade en uppåtgående trend under hela dagen och gäddorna hade bara blivit större och större så vi hoppades kunna få något riktigt stort innan dagen var till ända.
Jag med hyfsad gädda på 4,55 kg, 82 lång.
Kompakt. 77,5 cm lång och 4,62 kg.
Bitig lillgädda! (urklipp från filmkameran)
Efter dessa gäddor gjorde vi i ordning lite mat samtidigt som vi lät filmkameran rulla ifall det skulle hända något. Det dröjde inte mer än 4 minuter innan Björn utbrast: "FISK!", och rusade mot hålet. Mothugget mötte dessvärre inget motstånd och en snopen Björn fick istället se en oskadd strömming komma flygandes upp ur hålet. Det var knappt några märken på strömmingen men det blåste ingenting alls så det kändes osannolikt med ett vindfäll.
Vi kunde i alla fall fortsätta med maten och hade en dödperiod på säkert 1,5 h i alla fall innan det äntligen fällde på ett av Björns spön. Björn satte mothugget och jag ställde upp filmkameran. Björn kände direkt att denna var av lite grövre kaliber och när vi inte alls sett gäddan någonting under den första minuten började vi hoppas på stort. Upp ur hålet kom i alla fall en 97 cm lång gädda på 6,5 kg, inte så stor som vi hoppats på men ändå en fin fisk.
Rätt fin gädda!
Efter vi återutsatt den fällde det i samma hål bara 10 minuter senare. Denna gång skulle vår fina trend brytas för dagens sista gädda var bara på dryga 3,5 kg. Sammfattningsvis ändå en lyckad förstatur för året!
Dagens sista.