Ismete i Strana

Datum: Torsdag 24 mars
Temperatur: -5 
Väder: Sol/Mulet
Plats: Strana

Fiskare: Johan och Isak
Typ av fiske: Ismete
Tappad fisk: -
Fångad fisk: -
Största fisk: -
Vi testade att fiska allra längst in i Täftefjärden idag där jag aldrig testat ismete förr. Vi var lediga från skolan idag så jag och Isak passade på att utnyttja dagen till att försöka hitta nya ställen att ismeta på. Men dagen började dock inte speciellt bra. Det visade sig att det var bottenfruset i typ hela fjärden förutom inne i båthamnen där strömfåran från ån rinner. Då blev det till att borra alla hål i fåran och hoppas på det bästa.

Sedan blåste liggunderlaget iväg typ 100 mil vilket inte var så roligt. Jag skulle just sätta ut det andra spöt då jag såg liggunderlaget bara flyga all världens väg. Jag orkade inte bry mig till en början utan satt bara och kollade hur det för varje sekund säkert flög 15 meter. Jag såg sedan hur det for in i skogen på andra sidan så jag riggade färdigt spöt innan jag hämtade det. Det tog sin lilla tid att hitta det men det satt fastkilat mellan två träd en bit in i skogen. Det hade varit jobbigt om jag hade tappat det, så det var skönt att hitta det i alla fall. När vi sedan satt ut alla spön satte vi oss i en grillstuga och för att ta skydd från vinden, och när vi sedan flyttade spöna längre in i hamnen tog vi skydd framför ett annat hus i hamnen.
Vipporna stod böjda hela dagen

De hemmagjorda vipphållarna fungerade bra i alla fall!

Fisket då? Jo det hände ingenting på hela dagen. Vi hade väl inte så stora förhoppningar egentligen, särskilt inte när det var mest bottenfruset. Det brukar vara rätt bra fiske här inne på vår och sommar men nu blev det ingenting. Hur som helst var det skönt att komma ut i solen i alla fall och käka lite makaroner och dricka varm oboy. Hoppas dock på mer aktivitet nästa gång!

Kommentera här: