Hundraklubbare, gyllene prickar och kilosborre

Den senaste tiden har det faktiskt blivit en del fiske utan att vi haft möjlighet att uppdatera på bloggen. Först började det med en gäddfisketur där jag, David och Björn var ute för två veckor sedan. Björnie började dagen med att landa en riktigt smal 100-centimetare, innan David strax därefter landade en abborre på 5 hg. Björnie fick sedan ett "klassiskt bottennapp" där det svängde till rejält i spöt tre, fyra gånger, för det var inget bottennapp. Vi såg en gigantiskt virvel i ytan innan fisken slet sig. Tråkigt att vi inte fick veta hur stor den var, men den var betydligt större än den tidigare fångade på 100 cm.
100 cm


Stort huvud


David med halvkilosborre

Efter detta gäddfiske åkte jag och Björn på träningsläger i Hemavan med skidgymnasiet. Vi tog såklart med flugspöna och prövade lite torrfluga efter öring. Vi såg många fina bitar som vakade stort och ofta, men som vanligt när det gäller öring så var de svårtrugade. Jag och Björn kämpade på med fluga, Ola som också var med provade vartenda drag i betesasken, men till slut var den perfekt utlagda flugan för frestande för öringarna som äntligen tog. Efter ett par timmars fiske hade jag landat tre fina men små fjällöringar.
Älskar att få öring på torrfluga!
Nu när skolan också dragit igång har jag och Björn fiskat lite gädda i Lycksele. Jag var även ute på en abbortur med Per igårkväll och lyckades lura en abborre på 43 cm och 1,0 kg på en flötesmetad mört!
Björn + Iphone ger grymma bilder!

Kass bildkvalla på de två första bilderna nedan pga mörkret... Det blev bättre skärpa med blixt men då blir det så mörkt i bakgrunden, ser ut som man fiskar mitt i natten.

Borre med mört


Kilosborre


43 cm

Kommentarer:

1 Saga stenis:

wey! galet vad ni fiskar,och fina fiskar också! himla kul ändå att kika in här ibland och läsa om era äventyr! dags att dra en parisresa med tält snart johan!? haha,ha det!

Kommentera här: