Den mystiska idsarven

I torsdags var vi på ett metespass jag, Björn, David och sen Ludde som anslöt lite senare. Björn hade cyklat dit och mäskat några timmar tidigare så det var redan en del fisk på plats när vi kom dit. Taggade som vi var satte vi upp stolarna och la ut våra beten och väntade.
Efter kanske en timmes fiske utan någon känning ryckte det till i både Björns och Davids spö. Båda två drog på mothugg exakt samtidigt och krokade fisk båda två! Jag koncentrerade mig på Davids fisk som när den kom närmare land visade sig vara riktigt fin, och jag kunde ganska odramatiskt handlanda fisken under avsaknad av håv. Fisken Björn fått däremot såg inte ut som en id, den hade knallröda fenor och var väldigt kompakt vilket liknade en sarv väldigt mycket. Den var dock inte så guldig som många sarvar är och huvudet såg lite ut som en ids men våra frågetecken har fortfarande inte rätats ut. Efter passet visade vi bilder på Fiskecentrum Umeå och de kunde inte heller säga om det var en konstig id eller om det var en sarv. Det som är absolut troligast är dock att det är en id, men förhoppningsis får vi reda på det snart. Fisken vägde i alla fall 1280 gram och hade måtten 41 cm i längd och ett bukomfång på 30,5 cm.
Björn med iden/sarven
Riktigt röda och granna fenor
Iden som David fick i samma dubbelhugg var hans livs första och vägde hela 2450 gram och var 57 cm lång! En riktigt grym id. Stort grattis till ett sjukt stor första id!
Kan det vara en sarv?
Luddes nya braxen-PB på 2,72!

Efter dessa två fiskar tillsammans simmat tillbaka var det dött väldigt länge. Ludde kom ett tag senare och när mörkret fallit krokade Ludde en fin brax som blev ett nytt PB för honom! Grattis!
När braxen gått tillbaka fortsatte vi fisket men utan någon mer framgång. Trots ett trögt pass var det ändå fina fiskar vi fick!

Kommentera här: