Ismete i strålande sol

Datum: Lördag 19 mars
Temperatur: -1 
Väder: Sol
Plats: Tavlefjärden

Fiskare: Johan, David, Sebastian, Oskar och Christopher
Typ av fiske: Ismete
Tappad fisk: 4
Fångad fisk: 6 st
Största fisk: 5,3 kg
Idag var vi flera fiskare på isen. Det var roligt att vara några stycken så det var bra stämning och riktigt skönt på isen med strålande sol och nästan vindstilla. Vid niotiden var jag, David, Oskar och Christopher på plats på isen och började borra hål med den nya välbehövda 200mm's-Lazern. Vi började med att borra fem hål innan vi satte oss till ro i solstolar och på skryllor. De inledande tre timmarna var väldigt händelserika med fyra landade gäddor, där Sebbe dök upp efter vi landat de två första. Jag fick inleda fisket med ett par gäddor mellan 3-3,5 kg, och David tog sin första ismetesgädda som även var PB! Grattis till David som drog en gädda på 4,8 kg!
Dagens första på 3,5

Davids PB-gädda på 4,8!

Nu var det dött i ca 2,5 timmar tills vi bytte plats på nästan alla spön. Under denna dötid så packade Cristopher och Oskar ihop och rullade iväg mot Strömpilen. Just när vi skulle sätta oss till ro efter spöflyttandet så hörde vi en bjällra plinga till och vi hade fäll på ett spö som vi lämnat kvar i ett gammalt hål. En riktigt stark gädda bjöd på en härlig fight och kunde sedan vägas till 5,3 kilo innan den fick simma tillbaka. Nu tänkte vi sätta oss och fika lite mer, men då ringde Micke som undrade hur fisket gick. Under samtalet gick jag till hålet där jag nyss fått gäddan på 5,3 för att fixa vippan. Precis i ögonblicket jag lade på och höll på med vippan så kände jag något i andra änden av linan.
-Fisk!
Nu började gäddan ta lina och gick kanske 6-7 meter innan den stannade. Mothugget satt bra och Sebbe och David var snabbt där med landningsmatta och annat nödvändigt för landningen. Ännu en stark gädda kämpade på bra och vägdes in på 4,1 kg innan den fick gå tillbaka. Två gäddor i samma hål på mindre än 10 minuter!

Fingäddan på 5,3

Releasebild


Dagens sista på 4,1
En stund efter detta började vi också packa ihop och röra oss hemåt efter en underbart skön dag på isen. Tack för idag killar!

Kommentarer:

1 Farfar:

Grattis igen till ett bra fiske, det verkar bara finnas grov gädda där i fjärden.

2 Johan:

Tack farfar! Ja det gör ju det, du borde få följa med och uppleva känslan på isen, grymt kul!

Kommentera här: