Vårfisket i korthet - Del 3

En vecka efter min och Rickards rätt lyckade gäddhelg åkte jag och Ludde iväg på ytterligare en helgs efterleksfiske. Vi skulle testa både ett vatten vi fiskat i tidigare och ett för oss nytt vatten, och med många riktigt bra beten på lager var förväntningarna på topp.

Fisket började med någon standardfisk för Ludde och sedan en smal rackare för mig på 108 cm, innan det var dags för Ludde att bända fisk igen. Denna gång kändes det direkt att en bättre fisk tagit betet. Efter en intensiv fight fick vi se en bred gäddrygg bryta ytan och Ludde brast ut i "Den är STOOOOOOR!! Den är så helveetes stor!!!". FIsken var riktigt grov över ryggen och vi förstod direkt att den var en bit över 10 kg! Efter en sista kraftfull rusning kunde den äntligen omslutas av håvgarnet och glädjen var stor! Trots att gäddan var rätt smal var det nästan nytt pers för Ludde. Gäddan vägde 11320 gram och var 115 cm lång.
11.32 kg är ingen dålig fisk!

Release på Luddes 11+.
Det blev ingen mer vettig fisk den kvällen, men vad gör det när man redan landat en 10+ ett par timmar tidigare!

Dag två var det alltså dags för ett nytt ställe. Vi hittade en väldigt stor mängd betesfisk som stod packade ner mot 10 meter där det var 12-15 meter djupt. Det var även en del gädda i närheten så vi valde att lägga krutet där till att börja med. Vi började med att flötestrolla och fick ett par mindre gäddor, sen provade vi något helt nytt som tidigare inte varit möjligt när vi inte haft ekolod. Det vi testade var att fiska vertikalt med döda beten på ekon vi upptäckte under båten, något som faktiskt gav några gäddor varav en kring 7 kilo! Det var riktigt fränt att se på lodet när ens bete sjunker ner mot ekon ett flertat meter under båten och sedan känna det rycka till i linan när gäddan klipper betet! Sjukt coolt var det!
Ludde med en firre kring 7 kg.

Redig klump med betesfisk.

Chili con carne till lunch.
Fisket dog sedan av och efter en lunchpaus letade vi vidare efter fler ställen med betesfisk. Vi hittade så småningom ett ställe som verkade lovande och valde därför att lägga resten av dagen där. Vädret som hade varit fint tidigare under dagen övergick i duggregn och det började kännas hett! Vi nötte på och tillslut klev det på en bättre fisk på mitt spö! Denna var riktigt fin och hade en helt annan kaliber än de tidigare efterleksgäddorna vi fått. Med en vikt på 9.73 kg och längden 107 cm får man säga att efterlekskonditionen helt klart fanns där.
9+ vilar i håven.

9.73 kg och 107 cm.

Hejdå!
Detta blev en fin avslutning på ännu en lyckad gäddhelg!
 

Kommentera här: