Efterleksfiske!

Jag (Björn) och Isak for ut på en skön tur i Umeälvens mynning. Det började med en mindre "pöl" där det var smockfult med fisk, tusentals mört och jävla massa gädda. Men dom ville verkligen inte hugga. Vi flyttade runt och hittade tillslut ett ställe som kommer vara GRYMMT på hösten och kanske några sommarkvällar. Helt perfekt djupkant och överhängande träd, stenar, vegetation och gott om betesfisk. Som synes på denna smällfeta Esox Tjockios.
.
Fisket var fortfarande väldigt trögt, men som yr.no sa så vände vinden från nordliga till sydliga, och då började allt komma igång. Dagen slutade med åtminstone 24 stycken landade gäddor. Sjukt roligt efterleksfiske på grunt vatten där alla fiskar togs på jerkbait. Tog ba kort på några slumpvalda fiskar.
En av många gäddor som togs på grunt vatten under dagen.

Kommentarer:

1 obbola bo:

får man fråga vars i mynningen ni höll till då jag själv brukar röra mig där ikring och fiska. vore tacksam för tips.

2 Anonym:

platserna har inga namn men testa djupkanter på dan och vikar där vinden har legat på på kvällarna. Nästintil ovärt att fiska då vindarna är från norr, helst syd.

3 Obbola:

Hallå, fiskar mycket kring obbola men får det inte att släppa, skulle ni kunna ge mig tips på någon plats där ni tar mycket fisk? Vart i mynningen ni håller till?

Svar: Platserna ändra fort. Den största faktorn är vinden. Fiska där vinden har legat på, sällan värt att fiska om de är kalla nordvindar. Vikar, skär, kanter och andra intressanta platser med pålandsvind, kolla på karten så listar du ut de. Lycka till! kom ihåg C&R föfan! ;)
Johan Byström

Kommentera här: