Soligt och skönt ismete

För drygt två veckor sedan var jag, Sebbe och David ute på ett riktigt härligt ismetespass med strålande sol och mycket lite vind. Fisket var också rätt okej med 6 st landade gäddor på 4-4,5 kg.
Innan 9 ungefär hade jag och David satt ut våra 7 spön, så efter att ha kastat frisbee ett tag borrade vi upp en bassäng för landade gäddor att återhämta sig i under fotosession och vägning. Ett litet tag senare när Sebbe vandrade ut på isen löste vippan ut på Davids närmaste spö. David drog på ett bra mothugg och vi hade fast fisk som sedan landades och lades i bassängen. Efter några bilder fick den åter friheten i ett releasehål vi borrat intill bassängen.
David med dagens första
Vid lunchtid blev det fart på grejerna igen. Det började med att Sebbe såg ett fäll på ett av sina spön och sprang dit, och i samma veva som jag grabbade tag i kameran och landningsutrustningen plingade det till åt andra hållet på Davids spö, så jag löpte med David till hans hål och landade en fin fisk på dryga 4,1. Vi tog den snabbt till bassängen och jag sprang sedan vidare till Sebbes hål där vi landade en kortare men ganska fet gädda på drygt 4,5. Efter landning fick den en snabb färd i IKEA-påsen fram till bassängen där den fick göra sällskap med Davids fångst. Vi tog några bilder på båda gäddorna tillsammans innan de fick gå tillbaka.
Två pikes i poolen
Gött med dubbelhugg!
I slutet av dagen hände det också ganska mycket men nu mer utspritt. Dagens sista gädda högg under tiden vi plockade ihop spöna, så det var verkligen en rolig avslutning då det under tidigare pass nästan aldrig fällt under den sista timmen.
Dagens sista
Release

Kommentarer:

1 Snabelapa:

Kort fråga, väger ni alla fiskar ni får? Om ni gör det så undrar jag varför? Sen undrar jag varför ni bara fiskar i tavlefjärden?

2 Johan:

Nej vi väger inte all fisk vi får. Förra året vägde vi de flesta men nu fotar vi oftast bara om det inte rör sig om en finare fisk, annars brukar vi snabbt bara mäta fisken också innan återutsättning. Vintertid har vi som skidåkare inte mycket tid över till fiske på helgerna pga tävlingar och mycket träningstid, det blir mest bara någon dag vi har möjlighet att fiska så det blir ofta att vi far till ett fiskeställe i närheten. Sedan vet vi inte om så mycket "heta" ställen i närheten utan mest ställen som tidigare, liksom Tavlefjärden, haft ganska högt fisketryck. Det är mest därför har vi inte åkt iväg på några längre turer.

Kommentera här: