Dimmigt ismete

Datum: Lördag 2 april
Temperatur: +2 
Väder: Mulet och dimmigt
Plats: Tavlefjärden

Fiskare: Johan
Typ av fiske: Ismete
Tappad fisk: 1
Fångad fisk: 5
Största fisk: 5,5 kg
Jag och David hade som sagt laddat hela kvällen igår för dagens fiske, men imorse kl. 07.40 fick jag ett sms av David där han skrev att han hade spytt inatt och hade magsjuka. Det var tråkigt att han inte kunde följa men det var inte så mycket att göra åt, så jag och Tracy lämnade Täfteå strax efter 9. Eftersom jag var själv på isen är alla foton från dagen fotade med självutlösare, så några vart mindre bra då jag bara en eller två bilder på varje gädda för att kunna återutsätta dem så fort som möjligt.
Utrustningen
Trasan
När klockan var runt 10 hade jag fått ut det första tre spöna och skulle dricka lite choklad då det fällde på första spöt. Mothugget satt bra och jag landade en fin gädda på 4,4 kg!
Första på 4,4!
När den fått simma tillbaka fortsatte jag att sätta ut resten av mina spön, och kort efter att det var gjort fällde det igen på ett annat spö. Den här gången var det en gädda på 4,8 som tagit strömmingen.
4,8!
Sedan vid halv 12 ungefär small det på igen, denna gång dagens överlägset snyggaste gädda på 5,2 kg!
Snygg gädda på 5,2!

Nu var det dött 1-1,5 h innan det small på det mittersta spöt. Massor av lina rusade ut ur rullen i världens fart innan det tvärt stannade och linan blev slak. Nu har den nog släppt, tänkte jag. Jag kände lite i linan och det kändes ingen tyngd men jag gjorde ändå ett mothugg. Det var dock inget motstånd alls och det enda jag fick upp var en tom krok. Det var synd att den släppte för den hade nog varit dagens största. Efter detta ringde jag och hörde hur det var med David och rapporterade dagens fångst. Han var fortfarande dålig så han kunde inte komma ut något under dagen.
Ett tag efter jag lagt på luren så fällde det äntligen på mitt första spö igen med dagens minsta gädda som jag även fick på film litegrann. Den gäddan vägde prick 4 kg.
Dagens minsta på 4 kg
Vid halv 4 ungefär började jag packa ihop grejerna och då fällde det igen. Denna gång var det en gädda på 5,5 kg och 90 cm som kom upp på mattan. När jag fotat och släppt tillbaka den så packade jag ihop resten och for hem.
Sista på 5,5 kg och 90 cm
Sammanfattningsvis så blev det 5 gäddor mellan 4-5,5 kg!
Här nedan är en liten film från dagen.

Kommentarer:

1 David:

Nice ;)

2 Farfar:

Du är värst Johan, här ligger man ilä.

3 Marc:

Snyggt fiskat!

Vågar man tro att isen bär i Tavlefjärden i helgen tror du?

4 Johan:

Tack! Ja det tror jag med säkerhet, isen var 60-70 cm förra helgen så det borde vara lugnt!

Kommentera här: