Soligt fiske på Påskdagen


Datum: Söndag 4 april
Lufttemp: 6 grader
Väder: Sol, klarblå himmel
Plats: Tavelfjärden
Fiskare: Johan, Sebastian, Björnie
Typ av fiske: Isfiske
Tappad fisk: 9
Fångad fisk: 2
Största fisk: 3 kg


Kl 11.25 satte vi oss i bilen på väg mot Sillviken, jag, Björnie och Sebastian, men också ickefiskarna Per och Micke som skjutsade oss. Vi åkte ut till Fiskar'n i Sillviken och fick lite strömming som vi skulle använda som betesfisk. När betesfisken var kirrad åkte vi till parkeringen längs sillviksvägen där vi hoppade av i fredags. Vädret var inget vidare utan det var mulet och grått ute. Vi tog på oss skidorna och skidade ner till fjärden. Den här gången var det mycket hårdare och vi tog oss ner på mindre än 10 minuter.  När vi kommit ner på isen började det spricka upp och molnen försvann tillslut helt och hållet och den blå himmeln kom fram och därmed också solen och värmen. Dagen var räddad.




Vi ställde våra saker på samma basläger som förra gången och jobbade oss ut med spöna i de tidigare använda hålen. Per och Micke var kvar ett tag och åkte skidor i närheten. Ett litet tag senare var det dags för dagens första hugg. Det plingade i spöt längst bort, och Björnie och Sebbe rusade dit medan jag stannade kvar och tog fram tänger och gäddgripare. Jag stod fortfarande på avstånd när Sebbe tog spöt, och sprang sedan sista biten innan mothugget kom. "Helvete, den släppte."


                      Björnie fixar utrustningen



Nu åkte Micke och Per tillbaka upp mot bilen och vi sa på skoj att det kommer hugga när de åkt hem. Tänk så rätt vi hade. Jag, Sebbe och Björnie satt vid vårt basecamp och pimplade med vanliga spön och abborpirkar. Sebbe satt med ryggen mot det orangea spöt med ansiktet vänt mot mig och Björnie. Plötsligt hördes en bjällra ringa, men det uppfattades inte direkt av oss, utan Sebbe vände upp huvudet och tittade på mig med en konstigt ansiktsuttryck som typ "Vad är det som låter egentligen?". Ögonblicket senare flög hans ögon upp och blev stora som tefat när han insåg vad det var som hände. Han sköts ur stolen som en raket och rusade mot hålet med Björnie tätt bakom. Jag grabbade tag i filmkameran och hakade på. Nu följde en kort men spännande fight med många glädjeskrik och uttryck som "O HELVETE!", "JävlaRRrr va han dra!", "O NAAAJSS!!", "WHOUHOOHOHOU!". Hela fighten filmades och gäddan vägdes till 3 kg. Vi fotade litegrann och sedan fick gäddan gå tillbaka. Äntligen en fisk!

                            Sebbe med dagens första!



De följande timmarna hände det ganska mycket och vi fick flera hugg, däribland en gädda som satt kvar. Den drog Björnie upp och vikten uppskattades till 2 kg. Vi gick också och skulle kolla på Sebbes lilla spö med gäddsaxen, men vi hittade det inte. Än fast Sebbe tryckt ner det i snön och täckt över det hade ändå en gädda dragit ner det i hålet. Nu hade vi missflyt. Efter detta missade vi fler hugg och vi fick inge mer fisk den dagen. Vid 7 så skidade vi hemåt igen, men nu var vi ändå nöjda med dagen då vi fick 2 gäddor och hade sån tur med vädret.

Kommentera här: